Šta će biti sa Fanimom?

Propušta meč u Bijeljini, neodgovornim potezom naljutio navijače

Šta će biti sa Fanimom?

S. Mlaćo
Burna sedmica je iza FK Sarajevo.

Bordo momci su proteklog vikenda osvojili samo bod protiv Rudara iz Prijedora (1:1), što je razočaralo navijače.

Tražila se ostavka šefa struke Gorana Sablića, igrači su izvrijeđani po odlasku u svlačionice, no promjena za sada nema.

Biće veoma zanimljivo vidjeti u kakvoj će postavi istrčati Sarajevo u Bijeljini protiv Radnika koji je maksimalno motivisan nakon pobjede u Mostaru nad Veležom 2:1.

Navijače Sarajeva je posebno naljutio postupak Matthiasa Fanima koji nije nastupio u subotnjem meču. Goran Sablić je otkrio da je Fanimo 'postao' virozan nakon što je saznao da neće biti u početnoj postavi.

Engleza je to očigledno naljutilo, pa je odlučio pokazati veliko nepoštovanje prema kluba i armiji navijača.

Oglasi

Nije se zatim ni našao u kadru za meč sa Rudarom, a prema svemu sudeći neće putovati ni u  Bijeljinu.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Englez se nije pokazao ove sezone na Koševu, čak naprotiv veliko je razočarenje. Iskazao je nezadovoljstvo zbog kašnjenja plata, a zatim imao i problema sa povredom. Tako je u Premijer ligi upisao tek šest nastupa, a u Kupu dva. U Kupu je dodao dva pogotka protiv slabašnog člana Prve lige RS Alfa Modriče i upisao asistenciju. U Premijer ligi je bez konkretnog učinka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve to govori da bi već na zimu Fanimo mogao napustiti Koševo, a sa 27 godina teško i da može napraviti neki ozbiljan transfer, pogotovo kada se pogledaju partije u posljednje vrijeme.

A očekivalo se mnogo, mnogo više...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miki2
Uzet će ga Zrinjski njima će valjati pa kada budemo igrali protiv nij onda ćemo ga mitraljezom ganjati...ovi polovni treneri(što znaju samo postaviti defanzivnu taktiku) uništit će nam klub otjerat će nam ono sve sto valja.
4 0
PRESEDAN
Na tribine za primjer ostalim
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi