Saznaje SportSport.ba

Padavine ne prestaju, tereni će biti u katastrofalnom stanju, ali niko nije tražio odgodu utakmice

Edmir Škorić

Obilne padavine napravile su haos širom Bosne i Hercegovine, pa se s razlogom pitamo hoće li se odigrati svi mečevi 16. kola Premijer lige BiH.

Utakmice 16. kola na programu su u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Najgore je trenutno u Sarajevu, ali nijedan od sarajevskih timova neće igrati ovo kolo kod kuće.

Željezničar je u nedjelju gost u Prijedoru, dok Sarajevo sutra u Bijeljini igra protiv Radnika, ali opravdano postoji zabrinutost na šta će da liče tereni nakon svih tih padavina. Što je najgore, kiša i danas ne prestaje, a pronoze su loše - najavljene su velike padavine i za subotu.

Unatoč svemu, kako SportSport.ba saznaje, nijedan od klubova nije zatražio odgađanje utakmice, tako da, kako sada stvari stoje, sve će se igrati po planu i programu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolo otvaraju Leotar i Široki sutra od 13 sati i to je jedini duel bez TV prenosa. U 17 sati igraju Radnik i Sarajevo, a derbi kola na programu je u 19 sati i sastaju se Zrinjski i Borac.

Dan kasnije igraju Posušje i Tuzla City te Rudar i Željezničar i oba ta meča su u terminu od 13 sati, a kolo se završava utakmicom Sloboda - Velež koja se igra u ponedjeljak od 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.