Žižović: Donijeli smo neke odluke, pokušat ćemo napraviti ono što nijedna generacija nije

Sloboda ima velike ambicije

Žižović: Donijeli smo neke odluke, pokušat ćemo napraviti ono što nijedna generacija nije

E. Škorić

U ponedjeljak od 18 sati u posljednjem meču 16. kola Premijer lige sastaće se stari sportski rivali Sloboda i Velež.

Bez ikakve sumnje jedna jako teška utakmica za oba tima. Sloboda je četvrta na tabeli s 22 boda, te nastavlja svoju borbu za Evropu, dok je Velež nakon svih problema u situaciji da traži bodove za ostanak.

"Svi željno iščekujemo ovaj susret, neće moći igrati samo Karišić zbog trećeg žutog kartona kojeg je dobio u prošlom kolu. Velež je u svojim problemima, sa puno oscilacija, ali možda je jedan od tri kluba koji imaju najveći roster. Bez obzira na njihove 'probleme', sigurno će doći u vrlo jakom sastavu gdje će pokušati naravno da dođu do pobjede i da vrate potrebno samopouzdanje za nastavka prvenstva", rekao je Žižović na današnjoj press konferenciji.

"Mi smo tu da im se suprostavimo svim mogućim sportskim sredstvima. Naravno da će biti teško, ali probat ćemo da ih zaustavimo i da dođemo do pobjede. Nije idealno vrijeme ni teren, tako da očekujem 'rovovsku' borbu, ali da naši momci pruže dobru i kvalitetnu partiju. Nalazimo se u jednom finom ozračju, potrebno je da to na pametan način iskoristimo. Ne smijem o utakmicu da uđemo s mišlju da će biti lako. Moramo biti oprezni. Pokušat ćemo se revanširati Veležu za poraz na Tušnju prošle sezone".

Pozvao je takođe publiku da dođe podržati igrače Slobode koji po njegovim riječima rade sjajan posao ove sezone i koji su puni samopouzdanja i pozitivne energije.

Trener Tuzlaka najavljuje velike stvari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ova utakmica nas može odnijeti negdje gdje smo mi samo mogli da sanjamo. Mi smo unutar svlačionice donijeli odluke da pokušamo napraviti što nije nijedna od generacija. Ne znam da li ćemo uspjeti u tome, nemamo nikakav pritisak niti stvaramo na igrače, ali pozivam objektivnu tuzlansku publiku da podrži ove momke", zaključio je Žižović.

Optimistično, ali i oprezno o utakmici je govorio i mladi veznjak Slobode Alen Kurtalić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Tako je Veliki čovjece bio kao igrać a sad i trener pobijedite te kmečavce iz vrapčiča jer su oni zreli za federalnu SRETNO I SAMO POBIJEDA
4 11
denimen9
Udri Veleža dok je doleee!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi