Foto - EPA

Halis Ozkahya napušta suđenje

Iz moralnih razloga: Poznati turski sudija završio karijeru nakon greške za pamćenje

Midhat Šljivak

Poznati turski sudija Halis Ozkahya (41) odlučio je završiti karijeru nakon greške koju je napravio na meču Gaziantepa i Kasimpaše.

Ozkahya je na utakmici 12. kola Super lige odigranoj u petak produžio utakmicu devet minuta, a zatim je svirao kraj nakon četiri minute igre.

Tu nije bio kraj komediji. Ovaj 41-godišnji sudija je shvatio grešku i odlučio je vratiti igrače iz svlačionica da završe meč.

Nakon ove greške Ozkahya je dobio žestoke kritike, a on se zatim odlučio otići iz fudbala. On je iz moralnih razloga dao otkaz Fudbalskom savezu Turske i po svemu sudeći više se neće baviti suđenjem.

Turski savez se nije oglašavao o odluci Ozkahye o odlasku iz suđenja, ali je pohvalio reakcije klubova koji su bili učesnici meča u kojem se greška desila.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"U utakmici Gaziantep - Kasimpaša dogodila se velika sudijska greška tokom nadoknade vremena. Nakon meča treneri Hakan Kutlu i Erol Bulut su pokazali izuzetno razumijevanje za grešku. Zahvaljujemo se klubovima i trenerima na ovakvom stavu, a mi se nadamo da će ovako ponašanje poboljšati vrijednost našeg fudbala".

Halis Ozkahya je vlasnik FIFA značke od 2009. godine i smatrao se jednim od najboljih turskih sudija. Ipak, nakon ove greške očigledno smatra da je vrijeme da ode i iz moralnih razloga je dao otkaz u FS Turske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.