Vranješ slobodan

Gotovo je: Borac se rastao sa najboljim igračem · Zvanično

Adnan Beganović

Aktuelni prvak naše zemlje Borac iz Banja Luke i najbolji igrač ovog kluba, Stojan Vranješ, sporazumno su raskinuli saradnju.

Raskid saradnje najboljeg igrača Borca i sasvim sigurno jednog od najboljih Premijer lige i banjolučkog kluba bio je glavna tema bosanskohercegovačke sportske javnosti u nekoliko posljednjih dana.

Vranješ nije putovao sa ekipom u Mostar gdje je Zrinjski nadigrao Borac (4:1) pa se pretpostavljalo da zapravo broji svoje posljednje dane u klubu.

Danas je iz aktuelnog prvaka stigla i službena potvrda o sporazumnom raskidu saradnje, tako da će Borac u budućnosti igrati bez svog najboljeg igrača i čovjeka koji je najzaslužniji za titulu osvojenu prošle sezone.

Vranješ se u Borac vratio početkom 2019. godine. Odigrao je od tada 82 utakmice na kojima je postigao čak 45 pogodaka i teško će Velikan iz Platonove nadoknaditi njegov odlazak.

Vranješ je u ovoj sezoni za Borac odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima. Postigao je ukupno 11 pogodaka i usudili bismo se reći, da njega nije bilo, danas bi Borac bio mnogo slabije plasiran na premijerligaškoj tabeli.

Stojan Vranješ FK Borac Pozicija: MF

Statistika

17 nastupa
1 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo da je Vranješ karijeru počeo u Borcu, a imao je zapaženu i internacionalnu karijeru. Iz Borca je otišao u Rumuniju gdje je igrajući za Pandurii i Cluj u 61 utakmici postigao 14 pogodaka.

U sezoni 2013/2014 igrao je za Vojvodinu. U 42 utakmice postigao je 8 pogodaka, a iz Novog Sada se preselio u Poljsku, tačnije u Lechiu Gdanjsk. U Poljskoj je branio boje i Legije iz Varšave i Piasta i to sa dosta uspjeha, a 2018. se vratio u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Željezničar za koji je odigrao 24 utakmice u kojima je postigao tri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.