Amoah najveća "lovina", hoće li ga Rudar uspjeti zadržati?
Amoah u duelu sa Selmirom Pidrom

Žele ga brojni bh. klubovi

Amoah najveća "lovina", hoće li ga Rudar uspjeti zadržati?

A. Beganović

Ofanzivni fudbaler iz Gane, Joseph Amoah, mogao bi napustiti redove Rudar Prijedora s obzirom da je za njegovim uslugama zainteresirano nekoliko premijerligaških klubova.

Rudar Prijedor je nakon nekoliko sezona igranja u Prvoj ligi Republike Srpske, ponovo izborio nastup u Premijer ligi i nakon 16 odigranih kola nalazi se na 9. mjestu tabele sa 15 osvojenih bodova.

Sasvim je to solidan učinak za novog premijerligaša, a za osvojenih 15 bodova najzaslužniji je ofanzivac iz Gane, Joseph Amoah.

Odigrao je Amoah 13 utakmica u Premijer ligi i pritom je postigao sedam pogodaka kojima je dodao dvije asistencije, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene.

Naime, neslužbene informacije govore da je nekoliko bh. klubova "bacilo oko" na ovog fudbalera, a među njima su Borac i Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Amoahu ugovor sa Rudarom ističe na kraju ove sezone, a da li će Rudar pokušati zaraditi određenu svotu novca i prodati ga u januarskom prelaznom roku ostaje nam da vidimo.

Treba dodati i da je Amoah postizao pogotke na šest utakmica, a Rudar nikada nije izgubio kada bi on pogodio protivnički mrežu. Ekipa iz Prijedora je osvojila 10 bodova u utakmicama u kojima je Amoah pogađao protivničku mrežu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Realist
Dođi u Zrinjski i pridruži se Juri, Malekinušiću, Šipovcu i Tiću na krilima.
3 12
Tas14
E moja upravo Sarajeva, držite bahile kao: Cmiljanica i Kobiljara a ovako dobrog a jeftinog igraca niko ne uzima
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi