Neće odsustvovati na duži period

U HŠK Zrinjski odahnuli, Bašićeva povreda nije toliko ozbiljna

E. Škorić

Mladi bh. reprezentativac Ivan Bašić povrijedio se nedavno u Švedskoj, što je najviše zabrinulo sve u redovima Zrinjskog.

U lideru Premijer lige BiH plašili su se da je riječ o teškoj povredi koja će zahtijevati operativni zahvat i dužu pauzu, ali srećom, Bašić će ipak uskoro na teren.

"Klinička i dijagnostička obrada koja je uključivala i magnetnu rezonancu, nije pokazala oštećenja ligamenata, tako da je 19-godišnji veznjak odmah krenuo s fizikalnom terapijom, a povratak u normalan trenažni proces očekuje se za 15 dana", saopšteno je iz mostarskog kluba.

Mladi Bašić iako ima samo 19 godina već je postao jedan od glavnih igrača u Zrinjskom, a ove sezone je odigrao 16 utakmica i postigao je četiri gola uz tri asistenciej. Ima i dva nastupa u Kupu BiH, a neizostavan je i u mladoj bh. reprezentaciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.