Nazire se prva rezervna opcija

Borac kraj sezone neće dočekati na stadionu u Banjoj Luci?

Admin Čaušević

Iako je do kraja sezone ostalo još mnogo da se igra vrlo je izvjesno da Borac svoje završne domaće mečeve neće igrati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Nogometni savez BiH je ranije najavio promjenu nekoliko terena na premijerligaškim stadionima u cilju poboljšanja infrastrukture i uslova za igru.

Radovi na nekoliko stadiona bi trebali početi na proljeće, a jedan od terena koji će se mijenjati je i onaj Gradskog stadiona u Banjoj Luci.

Prema nekim najavama promjena terena na banjaločkom stadionu bi trebala početi u aprilu i završena u maju 2021. godine.

Pošto će u tim mjesecima prvenstvo BiH i dalje biti u toku Borac će biti primoran da traži drugi stadion, a čini se da je već pronašao prvu opciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvanične i definitivne potvrde još uvijek nema, ali prema svemu sudeći Borac će u završnim kolima biti domaćin na stadionu Mlakve.

Radi se o stadionu na kojem inače nastupa Sloboda iz Bosanskog Novog, klub koji se takmiči u Prvoj ligi RS.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.