Narednog vikenda nas očekuju nova uzbuđenja

Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Velež, Sarajevo, Slobodu, Željezničar...

Samir Mlaćo
Iza nas je 17. kolo Premijer lige naše zemlje.

Premijerligaši su 'došli na svoje' nakon reprezentativne pauze, a već za vikend nas očekuju nova uzbuđenja.

Igrat će se susreti 18. kola, a derbi će odigrati Široki Brijeg i Sarajevo na Pecari.

Kada su suspenzije nogometaša u pitanju, Široki Brijeg će u tom meču biti bez Marka Jurića, dok će gostima nedostajati iskusni Amer Dupovac i Anel Hebibović koji će odraditi još dvije utakmice kazne zbog isključenja i nesportskog ponašanja na utakmici FK Radnik - FK Sarajevo.

Željezničar na megdan Slobodi ide bez Nedima Mekića, dok pravo nastupa kod Slobode nemaju Muharem Ćivić i Amar Beganović, važan dvojac, što će svakako biti problem za Mladena Žižovića.

Borac na megdan Radniku putuje bez Milana Vušurovića i Nikole Dujakovića.

Velež se našao u nezavidnoj poziciji, te će se Rođeni pokušati 'vaditi' kod FK Leotar u Trebinju. Na tom putu im neće moći pomoći Denis Zvonić i Slaviša Radović.

Parovi 18. kola:

FK Leotar – FK Velež

NK Široki Brijeg – FK Sarajevo

FK Sloboda – FK Željezničar

FK Radnik – FK Borac

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Rudar Prijedor – FK Tuzla City

HŠK Zrinjski – HŠK Posušje

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.