Sjajan gest

Željezničar protiv Radnika pokazao manire velikog kluba

Admin Čaušević

Željezničar je jedan od najvećih klubova u BiH. Bez obzira što prolazi kroz težak period 100 godina postojanja i sve što se uradilo u prošlosti ne može nestati tek tako. 

Popularni sarajevski Plavi su oduvijek bili popularni širom BiH te su imali značajan broj navijača van Sarajeva što su pokazale i nedavne proslave stotog rođendana širom BiH.

Iako trener Tomislav Ivković tvrdi da klub ne postoji, barem je tako izjavio nakon meča protiv Radnika, u Željezničaru su u nedjeljnom duelu pokazali manire velikog kluba.

Nakon što je SportSport.ba objavio priču od plemenitom dječaku Mahiru Zaimoviću u klubu sa Grbavice su odmah reagovali i pozvali ga na meč.

FK Željezničar je snosio sve troškove dolaska iz Gornjeg Rahića za 16-godišnjeg Mahira i njegovog oca te su se pobrinuli da doživi nezaboravno iskustvo.

"Super je sve bilo, baš sam se lijepo proveo. Moram da kažem kako su jako ljubazni i da su me super ugostili", kazao nam je Mahir.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Skromni dječak je meč pratio iz svečane lože, a poslije utakmice je imao priliku da upoznati i kapitena Aleksandra Kosorića.

Zaimović je na poklon dobio nekoliko navijačkih rekvizita, imao je priliku da se upozna sa prvotimcima Plavih, a kao najljepši poklon stigla je pobjeda od 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.