Blazersi izgubili

Jusuf Nurkić opet na nivou, ali Blazersi nisu mogli ništa Stephu Curryju

Admin Čaušević

Jusuf Nurkić je odigrao novi vrlo dobar meč u dresu Portland Trail Blazers, ali to njegovom timu nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon dominatnog izdanja protiv Sacramon Kingsa Nurkić je i protiv Golden State Warriorsa bio na nivou, međutim Blazersi su upisali poraz 118:103.

Ključna je bila druga dionica koju su domaći košarkaši riješili u svoju korist rezultatom 31:18. Ta prednost je na kraju bila i odlučujuća za pobjedu.

Nurkić je meč završio sa 17 poena, dodao je četiri skoka i tri asistencije. Najefikasniji kod Blazersa sa 19 poena bio je Simons.

Sasvim očekivano domaće je predvodio ove sezone sjajni Steph Curry sa 32 poena, imao je i sjajnu podršku u Anthonyju Wigginsu sa 25 poena.

Blazersi nakon ovog poraza imaju omjer 10:10, dok su Warriorsi sa omjerom 17:2 ostali ekipa sa najboljim omjerom u ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.