Pobjednik odlučen poslije produžetaka

Meč godine donio dramu, ali i simulaciju stoljeća: Junak završio na stubu srama!

Admin Čaušević

U subotu je odigrana najveća utakmica južnoameričkog klupskog fudbala, finale Copa Liberdoresa. 

Na stadionu Cenenario u Montevideu snage su odmjerili Palmeiras i Flamengo. Svebrazilsko finale je donijelo očekivanu dramu, a pobjedik je odlučen tek poslije produžetaka.

Na kraju je Palmeiras postao prvi klub koji je u posljednje dvije decenije uspio odbraniti najprestižniji klupski trofej u Južnoj Americi zahvaljujući pobjedi 2:1.

Zeleni su pomeli već u u 5. minuti preko Veige, a Flamengo izjednačuje u 72. minuti i susret odvodi u produžetke.

Junak Palmeirasa postao je Deyverson koji će nešto kasnije završiti na stubu srama svjetske sportske javnosti zbog do sada neviđene simulacije u posljednjim momentima.

Deyverson je u igru ušao na startu produžetaka, a nije mu bilo potrebno ni pet minuta da postigne gol za veliko slavlje svog tima. Na kraju je ostalo 2:1.

Brazilski ofanzivac je u posljednjim momentima napravio tragikomičnu simulaciju kada ga je sudija Pitana potapšao po leđima da ustane i nastavi igrati, a on je pao kao pokošen.

Palmeirasu je ovo bila treća titula u klupskoj historiji, a na ovoj utakmici su igrale neke od bivših zvijezda sa evropskih terena kao što su Gabigol, Filipe Luis, Diego, Felipe Melo...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.