Došao na potpis sa Arsenalom i ekspresno se vratio kući: Imao bih novac, ali bi mi život bio užasan
Foto - EPA

Legendarni golman otkriva

Došao na potpis sa Arsenalom i ekspresno se vratio kući: Imao bih novac, ali bi mi život bio užasan

M. Šljivak

Londonski Arsenal je za vrijeme Arsenea Wengera dovodio zaista sjajna fudbalska imena.

Zauvijek će navijači Topnika pamtiti Thierryja Henryja, Roberta Piresa, Fredericka Ljungberga, ali bilo je i igrača koji nisu željeli da dođu u jedan od najboljih timova Evrope.

Zlatan Ibrahimović i Cristiano Ronaldo samo su neka od imena koja su odbila Arsenal, a blizu dolaska bio je i čuveni brazilski golman Marcos.

Nakon Svjetskog prvenstva 2002. godine Palmeiras je odlučio da proda Marcosa i sve je bilo spremno za transfer u London.

Međutim, legendarni golman se predomislio i odlučio je da se vrati kući.

"Palmeiras me želio prodati Arsenal i čak sam otišao u London. Pričali su kako nisam prošao ljekarske preglede, ali to nije istina", rekao je Marcos i otkrio je zašto nije potpisao za londonski klub:

Oglasi

"Odletio sam tamo, ali sam osjetio da ne bih bio sretan. Imao bih novac, ali bi mi život bio užasan. Bio sam sretan u Palmeirasu", rekao je Marcos.

"Putovao sam sa reprezentacijom na utakmice van Brazila i znam da se ne bih uspio navići bilo gdje drugo. Nisam čovjek koji je rođen da živi u Londonu. Mogao bih biti tamo 10-15 dana i to je to".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marcos je kompletnu karijeru proveo u Palmeirasu. Odigrao je više od 600 utakmica u periodu od 1992. do 2011. godine i jedna je od najvećih legendi kluba.

Za selekciju Brazila odigrao je 29 utakmica. Osvojio je Svjetsko prvenstvo, Copa Americu i Kup konfederacija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Brazilski Asim Ferhatovic Hase....
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije