Siguran trijumf domaćina

Nurkića spiker predstavio na bosanskom jeziku: Blazersi bolji od Garzinih Pistonsa

Admin Čaušević

Od NBA mečeva igranih noćas najviše pažnje bh. javnosti privlačio je duel Portland Trail Blazersa Jusufa Nurkića  i Detroit Pistonsa Luke Garze.

Susret u Moda centru počeo je predstavljanjem Nurkića na bosanskom jeziku. Američki spiker se maksimalno potrudio da predstavi bh. centra.

"I sada, broj 27. Dijete rođeno od Tuzle, Bosne i Hercegovine", poručio je službeni spiker tokom predstavljanja Nurkića.

Na parketu domaćini su bili bolji od početka do kraja utakmice. Sve vrijeme su kontrolisali susret i može se reći da na kraju nisu dozvolili znenađenje.

Blazersi su sve riješili u trećoj dionici kada su otišli na +20, a konačan rezultat na kraju je glasio 110:92.

Nurkić je bio raspoložen za igru te je susret završio sa 13 poena, osam skokova i pet asistencija za 27 minuta. Garza je za goste dobio tri minute i uspio je postići dva poena.

Inače, najefikasniji na meču bio je košarkša Blazersa CJ McCollum sa 28 poena, dok se kod gostiju sa 26 poena istakao Cunnigham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.