Jusuf Nurkić opet na nivou, ali Blazersi nisu mogli ništa Stephu Curryju

Blazersi izgubili

Jusuf Nurkić opet na nivou, ali Blazersi nisu mogli ništa Stephu Curryju

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je odigrao novi vrlo dobar meč u dresu Portland Trail Blazers, ali to njegovom timu nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon dominatnog izdanja protiv Sacramon Kingsa Nurkić je i protiv Golden State Warriorsa bio na nivou, međutim Blazersi su upisali poraz 118:103.

Ključna je bila druga dionica koju su domaći košarkaši riješili u svoju korist rezultatom 31:18. Ta prednost je na kraju bila i odlučujuća za pobjedu.

Nurkić je meč završio sa 17 poena, dodao je četiri skoka i tri asistencije. Najefikasniji kod Blazersa sa 19 poena bio je Simons.

Sasvim očekivano domaće je predvodio ove sezone sjajni Steph Curry sa 32 poena, imao je i sjajnu podršku u Anthonyju Wigginsu sa 25 poena.

Blazersi nakon ovog poraza imaju omjer 10:10, dok su Warriorsi sa omjerom 17:2 ostali ekipa sa najboljim omjerom u ligi.

Top Komentari

user1582456981
Bravooo Nurkk....
4 0
King_Kenny
...nesto je utanjio sa skokovima,ali poeni na nivou,nevjerovatno da je uzeo 10 suteva,bas se raspucao ove zadnje dvije utakmice...inace,ova Arena izgleda bojkotuje utakmice Portlanda zbog Nurkica,mislim da ni jednu nisu jos prenosili,a imali su jakih utakmica ukljucujuci i ovu sinoc...ocito se tu pita "predsednik Zvezde"...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi