Izabranici Feđe Dudića igrali protiv juniora

Prvi tim Veleža razigran i ubjedljiv u trening meču, majstorija Pršeša

Admin Čaušević

FK Velež će posljednji takmičarski meč u ovoj godini odigrati u subotu na gostovanju kod FK Sarajevo.

U sklopu priprema za duel protiv starog rivala izabranici Feđe Dudića su na stadionu Rođeni odigrali trening utakmicu protiv juniora Veleža.

Prvotimci mostarskih Crvenih su na kraju slavili sa ubjedljivih 9:0, a poslije prvog dijela imali su prednost od dva gola. Pogađali su Pršeš iz slobodnjaka te Zajmović.

U nastavku su mreže u tresli Zeljković koji je pogodio dva puta, te Brandao, Ćosić, Anđušić, Cvijanović i Radovac.

Juniori Veleža su pružili dostojan otpor u prvom poluvremenu, ali su u nastavku presudili kvalitet i bolja fizičke priprema seniora.

U drugom poluvremenu za prvi tim Veleža igrao je i Ajdin Drina, talentovani 17-godišnjak koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor s mostarskim klubom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, susret Sarajevo - Velež igra se u subotu od 13 sati, a u taboru Mostarca s dosta optimizma očekuju taj duel pogotovo nakon pobjede nad Leotarom.

Inače, juniori Veleža su polusezonu završili na prvom mjestu sa 37 bodova te ukoliko nastave u ovom tempu i na proljeće sigurno će razigravati za plasman u omladinsku Premijer ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.