Nedavno skupljao lopte na utakmicama, sada potpisao ugovor s FK Velež

Trud i rad se isplate

Nedavno skupljao lopte na utakmicama, sada potpisao ugovor s FK Velež

A. Čaušević

FK Velež tokom cijele polusezone muku muči sa "zaštičenim godištima" pa nije iznenađenje što u mostarskom klubu nastoje podmladiti igrački kadar.

Nakon što su prošle godine iz Premijer lige ispali juniori Veleža i u omladinskim selekcijama je napravljen zaokret pa je šef škole fudbala postao Anel Karabeg.

Upravo je Karabeg predložio da ugovor sa Veležom potpiše talentovani Ajdin Drina, a trener prvog tima Feđa Dudić je uvažio taj prijedlog.

Mostarski klub je danas saopštio da je Drina potpisao ugovor, a priliku da debituje imat će u subotu na gostovanju kod Sarajeva, kluba gdje je proveo jedan dio karijere.

"Drina je rođen 22.03.2004. godine u Sarajevu. Ponikao u FK Radnik iz Hadžića, u FK Velež je došao iz FK Sarajevo 26.02.2021. godine. Po vokaciji je igrač sredine terena. U prošloj sezoni 2020/21 nastupao je za selekciju kadeta i juniora, a u ovoj sezoni postigao je 5 golova za juniore koji se takmiče u okviru Omladinske lige BiH – grupa Jug", saopšteno je iz mostarskog kluba.

Obavještavamo naše članove i navijače da je na prijedlog šefa Omladinske škole, Anela Karabega, a uz saglasnost šefa...

Posted by FK Velež Mostar on Monday, November 29, 2021

Interesantno da je na posljednjoj domaćoj utakmici Veleža protiv Širokog Brijega ovaj 17-godišnjak bio zadužen za sakupljanje lopti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sudbina je htjela da desetak dana potpiše i ugovor te možda i neočekivano tako brzo dobije priliku da se upozna sa seniorskim fudbalom.

Inače, juniori Veleža su polusezonu završili na prvom mjestu sa 37 bodova te ukoliko nastave u ovom tempu i na proljeće sigurno će razigravati za plasman u omladinsku Premijer ligu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Odlično pojačanje za Federalnu ligu dogodine
3 11
Zaccheroni
Cestitke Ajdine,FORZA VELEZ
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi