Ljubav prema fudbalu

Trening zakazali u zoru na -4 stepena, a navijači im pripremili sliku za pamćenje

Haris Zilić

Fudbal i navijači čine jednu nevjerovatnu povezanost, a slika koja nam dolazi iz Nizozemske obilazi svijet.

Zbog COVID protokola amaterskim klubovima u Nizozemskoj zabranjeno je da treniraju u periodu od 17 sati navečer ujutro do 5 sati.

Obzirom da navečer nisu mogli odraditi redovan trening, trećeligaš Quick Boys odlučio se za nevjerovatan potez.

Zakazali su termin ujutro u 5 sati na -4 stepena, a da stvar bude još jača, na tribinama ih je dočekalo 1.000 vjernih navijača koji su ih pozdravili bakljom i pjesmom i nije im bilo mrsko ustati prije 5 sati ujutro da pozdrave svoj tim.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Inače, navijači Quick Boysa izjavili su da ludi korona propisi neće spriječiti da budu uz njihov klub.

Amaterski klubovi u Nizozemskoj već spremaju žalbu zbog odluke da ne mogu trenirati u periodu od 17 do 5 sati, a većina timova noć prije utakmica ima redovne treninge, što svakako remeti plan rada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.