Drama u posljednjem kolu

Imali najbolji napad, najbolju odbranu, jedan poraz u sezoni i na kraju ostali bez titule

Haris Zilić

Fudbal je po mnogo čemu zanimljiv, a danas nam dolazi prava drama iz Estonije.

U posljednjem 32. kolu prvenstva u direktnom duelu i gradskom derbiju, Flora Tallin i Levadia Tallin su odlučivali o prvaku Estonije.

Levadiji je u ovom duelu trebao bod da ovjere titulu, a Flora je tražila trijumf.

Povela je Levadija sa 0:1 u 34. minuti pogotkom Kirssa na asistenciju Putničanina. Flora se vraća u finišu prvog poluvremena kada je Ojmaa pogodio za 1:1 na asistenciju Kallaste.

U nastavku Kirss u 53. minuti dovodi Levadiju u vodstvo od 1:2. U trećoj minuti sudijske nadoknade Kllaste pogađa za 2:2, ali bilo je kasno da Flora proba preokrenuti meč i Levadija je osvojila titulu prvaka Estonije.

Za Levadiju je ovo bila deseta titula, a prva nakon 2014. godine. Osvojili su je sa 78 bodova, bodom više od Flore.

Ono što je zanimljivo, Flora je sa 90 golova najefikasnija ekipa prvenstva, sa 23 primljena gola najbolja su odbrana prvenstva, a u 32 kola upisali su samo jedan poraz, dok je recimo Levadija poražena tri puta, ali Flora je imala osam remija, duplo više od Levadije, što je na kraju i presudilo. Levadija je imala 25 pobjeda, a Flora 23.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.