Na "raskrsnici" su kada je u pitanju najbolji igrač, korona ih "sredila", a mogući su rivali Borca

Turbulentan period za klub

Na "raskrsnici" su kada je u pitanju najbolji igrač, korona ih "sredila", a mogući su rivali Borca

H. Zilić

FK Borac predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a jedan mogućih rivala je i prvak Estonije Flora Tallin

Flora će po prvi put imati ulogu nosioca u kvalifikacijama za najeltinijie klupsko takmičenje na Starom kontinentu, ali pred junski žrijeb situacija u klubu je turbulentna.

Ekipa je trenutno trećeplasirana u prvenstvu sa osam bodov zaostatka za najvećim rivalom Levadiom, ali to nije najveća briga.

Zeleni su odigrali četiri utakmice manje od ostalih rivala, obzirom da su imali velikih problema sa koronavirusom.

Pored navedenog na vrata kluba "pokucala" je i ponuda za napadača Rauna Sappinena, koji ima vrijednost od 550.000 eura i najvrijedniji je u timu.

Za pomenutog 25-godišnjeg napadača interes su pokazali ruski Sochi, bjeloruski BATE, a spominje se i par klubova iz Ukrajine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Malo više od mjesec dana je ostalo do prvih utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka, a u Flori su na "raskrsnici". Da li prodati najboljeg igrača i kako vratiti tim u normalan ritam nakon karantina.

Kada se sve pogleda, možda i u Borcu "navijaju" da Flora bude potencijalni protivnik u prvoj rundi kvalifikacija.

Promo

Top Komentari

2323
I oni su mancester za nase klubove
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi