Vraća se kući

Marcelo donio odluku i to obično onakvu kakvu donose Brazilci u njegovim godinama

Edmir Škorić

Iskusni brazilski defanzivac Marcelo blizu je napuštanja Real Madrida.

U brazilskom prvenstvu posljednjih godina vratio se veliki broj zvijezda koje su igrale u velikim evropskim timovima, a sada bi im se mogao priključiti i Marcelo, legendarni bek Real Madrida.

Marcelo je dugo držao startno mjesto u Realu, no u posljednje dvije sezone su ga "pregazili" mlađi saigrači i on je pao u drugi plan pa je spreman da napusti tim u kojem je proveo 15 godina i sa kojim je osvojio čak 22 trofeja, od čega i četiri naslova Lige prvaka.

Marcelo ima 33 godine i vjerojatno bi zbog godina bez problema mogao nastaviti karijeru u Evropi, ali kao i mnogi njegovi sunarodnjaci, posljednju epizodu odlučio je napisati kod kuće, u Brazilu.

Argentinski Ole javlja da bi u januaru Marcelo mogao potpisati za Fluminense, za koji je igrao do 2006. godine, kada ga je tadašnji direktor Reala Predrag Mijatović odveo u Madrid.

Ostaje jedino pitanje hoće li početkom godine Marcelo put Brazila ili će čekati kraj sezone kada mu u potpunosti istekne ugovor s Kraljevima.

Inače, trenutno u Brazilu igraju velike zvijezde poput Hulka i Diega Coste (Atletico Mineiro), Davida Luiza, Filipea Luisa i Gabigola (Fluminense), Williana (Corinthians) ili Felipea Mela (Palmeiras) te Dougasa Coste (Gremio).

U Fluminsenseu bi Marcelo igrao uz 38-godišnjeg veterana Freda, a očekuje se i preseljenje bivšeg člana Juventusa Felipea Mela u klub, pošto je odlučio da napusti Palmeiras.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.