Čovjek čije prezime označava lojalnost i karakter: "Real? Nisam mogao, ne bi bilo kapitenski"

Nema više takvih

Čovjek čije prezime označava lojalnost i karakter: "Real? Nisam mogao, ne bi bilo kapitenski"

Edmir Škorić

Ne kažu uzalud da se na muci poznaju junaci, a jedan od takvih bio je legendarni Interov Argentinac Javier Zanetti.

Bivši argentinski reprezentativac u Evropu je došao 1995. godine potpisavši za Inter. Iako su "sijevale" ponude sa svih strana jer se radilo o vanserijskom beku, Zanetti je ostao vjeran Interu do kraja.

S Neroazzurrima je osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup UEFA, četiri naslova Superkupa Italije i pet Scudetta. Bio je jedan od najcjenjenijih igrača svog vremena uz Francesca Tottija, koji je, poput njega, želio da igra samo u jednom klubu.

Njih dvojicu veže i to što su obojica imali bogate ponude Real Madrida, ali nisu željeli ostaviti svoje timove, čak i onda kada je bilo teško.

Sada kao potpredsjednik Intera otputovao je u Madrid na meču Lige prvaka protiv Reala, pa je tom prilikom novinaru Marce dao intervju.

"Predstavljam klub s velikom historijom i to je velika odgovornost. Real Madrid je još jedan vrlo prestižan klub s velikom tradicijom. Između ova dva kluba oduvijek je vladalo poštovanje", rekao je Zanetti, pa komentarisao odnos sa predsjednikom Florentinom Perezom.

Oglasi

"Da, u jako dobrim smo odnosima. On i direktor Emilio Butragueno su se prenam nama uvijek dobro ponašali i već dugi niz godina održavamo dobru vezu i sretan sam svaki put kada ih vidim".

Smatraju ga "čovjekom jednog kluba", zašto?

"Došao sam iz Argentine kao 21-godišnjak, pa sam cijelu karijeru odigrao u Interu. Ne bih to ni sanjao. Nadam se da će se ovaj trend vratiti, ali nažalost vremena su se promijenila, nije to kao što je nekada bilo".

O mogućnosti da potpiše za Real, Zanetti kaže: "Htjeli su me, godilo mi je to tada, a to je bilo vrijeme kada je Jorge Valdano bio sportski direktor. Ipak, svi znaju moju priču i znali su da je Inter moj dom. Zato sam i odlučio da ostanem ovdje".

"Nisam želio da kao kapiten napustim tim kada je bilo teško, htio sam da ostanem, da ostavim neki trag i drago mi je što sam tako i postupio", poručio je legendarni Argentinac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj se prisjetio finala Lige prvaka 2010. godine i osvajanja trofeja nakon pobjede nad Bayernom.

"Bila je to noć iz snova, fantastična, jedna od najboljih u mojoj karijeri, jer je upisana u historiju mog kluba: podići trofej Lige prvaka koji Inter nije osvojio 45 godina - nevjerovatno".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
E moj care nisam navijac Inzera nit Argentinskih igraca al ti si jedan od onih koji zasluzuju postovanje.. Vratit ce se nekada to vreme kad ce se igrati iz postovanja i ljubavi za klub... Sada menadzeri uzimaju lovu kao da oni igraju... Na sta spade fudbal.... Nikada al bas nikada necu razumjeti ni prihvatiti da neki igrac vredi 100ml... Da neki igrac ima platu 10ml... il vise... Doktor par hiljada... smjesnoo..
5 0
azz33333
Svi su kapiteni samo je jedan kapitano Paolo Maldini!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi