Na Grbavici zadovoljni bodovnim saldom

Plavi na odmoru, obavljen razgovor sa Ivkovićem i određen datum prozivke

Samir Mlaćo
Nogometaši Željezničara nakon utakmice sa Širokim Brijegom i minimalne pobjede (1:0), otišli su na pauzu.

U Plavom salonu stadiona Grbavica poslije utakmice organizovano je druženje nogometaša, trenera i ostalih uposlenika kluba, a jučer su čelnici kluba obavili sastanak sa šefom struke Tomislavom Ivkovićem. Ivković je govorio o svojoj sudbini na press konferenciji poslije meča i najavio da će mnogo toga biti jasnije u utorak.

Za SportSport.ba je potvrđeno da je sastanak održan jučer, te da je Ivković iznio analizu prvog dijela prvenstva i predstavio plan priprema i potrebe za nastavak sezone, odnosno drugi dio.

“U skladu sa mogućnostima ćemo pokušati osigurati optimalne uslove i sredstva za pripreme, kao i analizu igračkog kadra“, kazao je za SportSport.ba prvi čovjek Željezničara Nazif Hasanbegović.

Prozivka FK Željezničar trebala bi biti održana 10.1. na stadionu Grbavica, a kasnije ja planiran odlazak van Sarajeva. Igrači su dobili plan i program za individualne pripreme od 15.12. ove godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su promjene u igračkom kadru u pitanju, spominje se mogući odlazak Brune Zdunića, ali i Luke Juričića. Blokadom računa kluba prema nogometašima su stvorena nova dugovanja u protekla dva mjeseca, te će čelnici Željezničara prvobitno imati zadatak za rješavanje istih, a teško je očekivati 'bombastična' pojačanja.

FK Željezničar na zimsku pauzu odlazi sa šestog mjesta i 26 osvojenih bodova, te na Grbavici itekako mogu biti zadovoljni bodovnim saldom. Da li će u drugi dio sezone sa novim šefom struke ili će posao nastaviti Ivković, ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.