Koji premijerligaški stadion je mamac za publiku? Grbavica ispred svih, Mokri Dolac iznenađenje

Statistika nakon odigranih 19 kola

Koji premijerligaški stadion je mamac za publiku? Grbavica ispred svih, Mokri Dolac iznenađenje

A. Čaušević

Minulog vikenda stavljena je zavjesa na jesenji dio Premijer lige BiH.

Na pauzu je kao prva ekipa otišao Zrinjski koji je sa 48 bodova odigrao rekordnu polusezonu te drugoplasiranom Tuzla Cityju bježi čak 12 bodova, dok su u zoni ispadanja Leotar i Radnik.

Publika je svakako u pojedinim utakmicama imala šta vidjeti, međutim bilo je i susreta koji su bili negledljivi. Nije moglo proći ni bez kontroverzi što je uobičajna pojava na našim stadionima.

Prema podacima FS BiH koji je i organizator takmičenja na premijerligaškim stadionima tokom jesenjeg dijela bilo je prisutno 222.744 gledatelja.

Najgledaniji susret prvog dijela sezone bio je sarajevski derbi kojeg je na stadionu Asim Ferhatović Hase posmatralo 11.000 navijača Sarajeva i Željezničara.

Oglasi

Najveći mamac za publiku je stadion Grbavica. Domaći susreti Željezničara su bili najgledaniji sa ukupnom posjetom od 36.244 gledatelja.

Najbliži Grbavici je Gradski stadion u Banjoj Luci gdje je susrete Borca uživo gledalo 33.300 ljubitelja fudbala. Stadion Koševo je na trećem mjestu sa ukupnom posjetom od 30.150 gledatelja.

Lider Zrinjski je pod Bijelim brijegom na deset mečeva "ugostio" ukupno 25.800 gledatelja, a iznenađenje je smješetno na peto mjesto.

Naime, na stadionu Mokri Dolac na domaćim susretima bilo je prisutno 24.900 gledatelja što je odlična brojka za nekog koje tek ušao u Premijer ligu.

Domaće mečeve Veleža na stadionu Rođeni je pratilo 14.300 gledatelja, ali sigurno je da bi ta brojka bila i veća jer na mečevima protiv Zrinjskog, Radnika i Širokog Brijega nije bilo publike zbog suspenzije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub Stadion Ukupna posjeta
Željezničar Grbavica 36.244
Borac GS Banja Luka 33.300
Sarajevo Asim Ferhatović Hase 30.150
Zrinjski Pod Bijelim brijegom 25.800
Posušje Mokri Dolac 24.900
Sloboda Tušanj 14.800
Velež Rođeni 14.300
Široki Brijeg Pecara 13.030
Rudar Prijedor GS Prijedor 9.500
Tuzla City Tušanj 9.250
Radnik GS Bijeljina 5.900
Leotar Police 5.570

Najmanje publike je bilo na domaćim susretima Radnika i Leotara. U Bijeljini je ukupno bilo prisutno 5.900, a u Trebinju 5.570 gledatelja.

Podsjećanja radi, Premijer liga nastavlja se krajem februara utakmicama 20. kola. Parovi su: Leotar - Sarajevo, Radnik - Posušje, Rudar Prijedor - Zrinjski, Sloboda - Tuzla City, Široki Brijeg - Borac, Velež - Željezničar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BosanacBosnjakBosnjanin
Satraše se štrupfovi i opet nista. I lijep stadion, udoban, ugodan i euforija i 100 godina kluba..i opet nista specijalno
5 17
E.Car
Kilometar ispred ostalih!!!!
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi