Modri izborili narednu fazu Evropske lige

Dinamo i Oršić se pretplatili na londonske klubove, pobjeda u Engleskoj za evropsko proljeće

Eldar Ganibegović

Dinamo Zagreb slavio je veliku pobjedu u Londonu.

U 6. kolu grupne faze Evropske lige Modri su s 0:1 savladali West Ham United na Olimpijskom stadionu u Londonu i tako izborili plasman u šesnaestinu finala Evropske lige.

Gol odluke je već u trećoj minuti postigao Mislav Oršić i to na fantastičan način. Njegov udarac iskosa završio je u "devedesetki" Areolinog gola, a francuskom golmanu preostalo je samo da izvadi loptu iz mreže. Gol pogledajte OVDJE.

Dinamo je do poluvremena mogao i povećati vodstvo. Ademi je u 33. minuti šutirao tik iznad prečke, a šest minuta kasnije iz izgledne pozicije promašuje i Ivanušec.

U 58. minuti ponovo šansa za Oršića, ali Areola izlazi kao pobjednik. Jedino veće uzbuđenje pred golom hrvatskog predstavnika vidjeli smo u 86. minuti kada Benrahma šutira iz slobodnjaka, ali Livaković sjajno brani.

Bh. reprezentativac Amer Gojak odigrao je svih 90 minuta za Dinamo, dok Luka Menalo nije ulazio u igru.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bečki Rapid je u Belgiji s 0:1 savladao Genk u ovoj grupi i tako izborio nastavak takmičenja u konferencijskoj ligi.

Konačno stanje u grupi H:

Pozicija Tim Broj bodova
1. West Ham 13
2. Dinamo Zagreb 10
3. Rapid Beč 6
4. Genk 5
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.