Učestvovalo oko 240 sudija

Bh. sudije u humanitarnoj misiji zaigrale mali fudbal

Admin Čaušević

Bh. sudije su prethodnih dana nastupile na turniru u malom fudbalu. 

Turnir koji je bio humanitarnog karaktera je održan u Ljubuškom. Oko 240 sudija iz 16 udruženja se takmičilo u dvije dvorane, a specijalni gosti su bili prvi čovjek Fudbalskog saveza Federacije BiH Dragan Soldo i potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Irfan Durić.

Nakon niza uzbudljivih utakmica pobjednik turnira je udruženje iz Sarajeva koje je u finalu pobijedilo Mostar sa 4:3 iako su Mostarci imali tri gola prednosti. Treće mjesto su osvojili predstavnici Tuzle.

Amir Kadić je proglašen najboljim igračem, a najefikasniji na turniru je bio Marko Zelenika, dok je Anel Zahirović proglašen najboljim golmanom.

Poslije turnira održana je i zajednička večera na kojoj je organizovana i tombola. Glavnu nagradu od 1.000 KM osvojio je Hrvoje Turudić.

Turudić je član Komiteta za sudije i suđenje koji je odmah polovinu nagrade uručio predsjednici udruženja roditelja djece s posebnim potrebama Duga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.