Konačna odluka

Disciplinci odbacili prijavu FK Velež!

Admin Čaušević

Utakmica 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca je prekinuta u samom finišu zbog utrčavanja navijača domaćih u teren te nakon toga registrovana službenim rezultatom 0:3.

Mostarski klub je kažnjen i sa šest utakmica igranja bez publike, te 10.000 KM i oduzimanjem tri boda, dok je predsjednik Šemsudin Hasić suspendovan na godinu i pol zbog nepoštivanja Kodeksa o ponašanju FSBiH.

Poslije toga Velež je podnio podnio prijave Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza BiH protiv delegata susreta Veleža i Borca Dragomira Đajića i predsjednika Saveza Vice Zeljkovića.

Đajić je, kako je SportSport.ba ranije pisao, između ostalog prijavljen jer pravni tim Veleža smatra da je postupao suprotno odredbama Statuta i Pravilnika FSBiH te da je zloupotrijebio propisna ovlaštenja sačinjavajući lažni izvještaj unošenjem netačnih i lažnih podataka.

S druge strane, Zeljković je prijavljen jer je prema mišljenju pravnog tima između ostalog postupao suprotno odredbama Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije.

Pravni tim Veleža smatra da je svojim izjavama u bh. medijima prije održavanja sjednice Takmičarkse i Disciplinske komisije prekršio Kodeks o ponašanju i uticao na donošenja odluka pomenutih Komisija.

Na sjednici Disciplinske komisije razmatrala se prijava FK Velež koja je na kraju i odbačena.

"Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj dana 01.12.2021. godine razmatrala prijavu protiv Đajić Dragomira u funkciji
delegata prvenstvene utakmice 10. kola m:tel Premijer liga BiH, sezona 2021/22, igrane dana 21.09.2021. godine u Mostaru, između FK “Velež” Mostar i FK “Borac” Banja Luka i Zeljković
Vice u funkciji Predsjednika NS/FS BiH, podnesenu od strane FK “Velež” Mostar i Hasić Šemsudina iz Mostara zastupanih po punomoćniku, Mehmedagić Adnanu advokatu iz Tuzle,
pa na osnovu člana 98. a u vezi sa članom 108. stavom 1. tačkom b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH donosi odluku:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odbacuje se prijava podnesena od strane FK “Velež” Mostar i Hasić Šemsudina iz Mostara zastupanih po punomoćniku advokatu Mehmedagić Adnanu po osnovu člana
108. stava 1. tačke b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, jer radnja opisana u prijavi ne predstavlja prekršaj Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH", navodi se u odluči DK Saveza.

Inače, Velež se žaio i Arbitražnom sudu za sport u Lozani (CAS), proces po tom pitanju je još uvijek otvoren i još se čeka konačna odluka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.