Je li predsjednik NS BiH Vico Zeljković ostao bez vize za SAD?

Durić tvrdi da Zeljković putuje u Švicarsku

Je li predsjednik NS BiH Vico Zeljković ostao bez vize za SAD?

O. Lekić
Neočekivani problemi zadesili su ekspediciju NS BiH pred put u Sjedinjene Američke Države.

Naime, jutros se u javnosti pojavila informacija se među putnicima neće naći predsjednik NS BiH Vico Zeljković, te njegov savjetnik Marko Miličić.

Prema istima, Zeljković i Miličić nisu dobili vizu za Ameriku, a kao razlog navodi se taj da se njegov sestrić, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nalazi pod američkim sankcijama od 2017. godine.

Iz NS BiH nisu se oglašavali, kao ni sam Zeljković, no jeste potpredsjednik Saveza Irfan Durić, blizak prijatelj Zeljkovića.

Durić je za N1 kazao da je Zeljković dobio vizu, no da neće putovati sa reprezentacijom zbog sastanka sa predsjednikom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom u Švicarskoj.

Ističe da će Zeljković putovati sa Zvjezdanom Misimovićem, dok će Durić i Ivan Beus putovati u Sjedinjene Američke Države sa ostalim članovima Izvršnog odbora.

Prema planu, put je zakazan je ponedjeljak, dok se susret igra 18. decembra.

Očekuje se da se putem zvanične stranice uskoro i oglase iz krovne kuće bh. nogometa.

Top Komentari

nedyim_SA1946
Sredit će to ujko Dodo...
15 0
Malmi_Suomi
SNSD= DoDick = VIZA SAD-a hahahaha Dabogda vas UEFA I FIFA SUSPENDOVALA jer ovdje je politika u srcu sporta konkretno nogometa
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti