Remi u Pamploni

U Španiji ništa novo: Kiks Barcelone i nova povreda Dembelea

Eldar Ganibegović

Osasuna i Barcelona odigrali su 2:2 u 17. kolu španske Primere.

Devetnaestogodišnji Nico je doveo Barcelonu u vodstvo u 12. minuti, a samo minut kasnije izjednačenje domaćinu donosi Garcia. Klikom OVDJE pogledajte te golove.

Na otvaranju drugog poluvremena još jedan 19-godišnjak postiže gol za Barcelonu i donosi novo vodstvo Blaugrani. Ezzalzouli je pogodio u 49. minuti. Njegov gol pogledajte OVDJE

I kada se činilo da će Barcelona upisati tešku, ali vrijednu pobjedu, u 87. minuti jedan odbijanac kupi Chimy Avila i postavlja konačnih 2:2. Pogledajte njegov gol klikom OVDJE.

Treba spomenuti i da je novu povredu doživio Ousmane Dembele, kojeg je u 81. minuti morao zamijeniti Philippe Coutinho.

Tako se nastavila serija loših rezultata Barcelona i trenutno je ovaj tim na osmoj poziciji s 24 boda, samo dva više od svog današnjeg protivnika koji je deseti.

U narednom kolu Barcelona će dočekati Elche, dok će Osasuna u goste kod Getafea.

Ranije danas Villarreal je s 2:0 savladao Rayo Vallecano, od 18:30 sastaju se Betis i Socieada, dok od 21 sat derbi kola igraju Real i Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 17. kolo:

Osasuna 2:2 Barcelona (Garcia 13', Avila 87'; Nico 12', Ezzalzouli 49')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.