Foto - EPA

Xavi želi napadača

Barcelona silno želi Moratu: Juventusu su ponudili veliku zvijezdu, Atletico spreman za prodaju

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone silno u januarskom prelaznom roku želi dovesti španskog napadača Alvara Moratu.

Trener katalonskog kluba Xavi Hernandez želi 29-godišnjeg napadača u svojim redovima i počeli su pregovore o njegovom angažmanu.

Brojni evropski novinari, a među njima i Fabrizio Romano, tvrde da je Barcelona već kontaktirala Juventus kako bi razgovarala o dolasku iskusnog napadača na Camp Nou.

Navodno je katalonski tim spreman da se riješi Memphisa Depaya kojeg bi poslali u Torino kao dio dogovora, ali italijanski velikan za sada ne pokazuje preveliku zainteresovanost za dogovor.

Također, u sve je uključen i Atletico Madrid. Morata je pod ugovorom s ovim timom i nalazi se na posudbi u Juventusu.

Za Moratu tim iz Madrida traži 40 miliona eura. Ipak, Barca nije spremna da plati toliki iznos i pokušat će da nađu način da ga dovedu u januaru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je spreman da proda Moratu. Kompletan posao veoma je komplikovan, ali vidjet ćemo hoće li ekipe doći do dogovora.

Morata je dijete Real Madrida. Počeo je karijeru u ovom klub, a pored Juventusa i Atletica nosio jei dres Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.