Kolege iz reprezentacije mijenjaju klubove

Francuz za Francuza u velikoj razmjeni Barcelone i Uniteda

Eldar Ganibegović

Barcelona i Manchester United mogli bi napraviti vleiku razmjenu igrača.

Odavno se već priča kako je Ousmane Dembele na izlaznim vratima Barcelone, a njegov reprezentativni kolega Anthony Martial Manchester Uniteda.

Ova dva kluba bi jednim potezom mogli riješiti oba slučaja, a "Sport" prenosi kako su dvije strane zainteresovane da razmjene spomenute igrače.

Martial je ove sezone nastupio na tek 10 utakmica za Manchester United i postigao jedan gol, dok je "vječno povrijeđeni" Ousmane Dembele odigrao tek osam mečeva za Barcelonu.

Utisak je da nijedan od njih nije dostigao puni potencijal od dolaska u Barcelonu odnosno Manchester United, a vidjet ćemo da li će im zamjena klubova dobro doći.

Navodno bi Dembele i Martial prvo bili na posudbama, a kasnije bi se pregovaralo o otkupljivanju njihovih ugovora.

Podsjetimo, Martial je u United stigao još 2015. godine iz Monaca, a ugovor s Crvenim đavolima ima do ljeta 2024. godine kada će imati 28 godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je 2017. godine iz Borussije Dortmund prešao na Nou Camp, a kasnije je otkriveno da je Barcelona birala između njega i Mbappea, pa čini se kako i nisu baš napravili dobar izbor.

On ugovor s Barcelonom ima do kraja sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.