Nastavljaju se špekulacije

Zbog Dinama odbio kultni klub: Na Maksimiru spremni za sjajan transfer?

H. Zilić

Dinamo Zagreb je krenuo po kapitena nizozemskog Vitessea Danilha Doekhija, a sada stižu dobre vijesti za klub sa Maksimira.

Naime, pomenuti fudbaler je bio na meti Napolija i Rangersa. Dok se Napoli još razmišlja, Rangersi su poslali ponudu, međutim prema pisanjima škotskih medija Doekhi je odbio tim iz Glasgowa.

Dakle, sada u utrci za njegov potpis ostaju Napoli i Dinamo. Obzirom da Napoli još uvijek čeka sa zvaničnom ponudom, Dinamo bi to mogao iskoristi i završiti ovaj sjajan transfer.

Pomenuti fudbaler ima 23 godine, igra na poziciji stopera, a trenutna vrijednost mu je tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Doekhi je odigrao 14 utakmica za omladinske selekcije Nizozemske od čega je pet bilo za 21 reprezentaciju ove evropske selekcije.

U omladinskim kategorijama je igrao za Excelsior i Ajax, a pored nizozesmkog ima i državljanstvo Surinama, pa se pisalo da bi mogao zaigrati za ovu reprezentaciju iz Concacaf zone jer još uvijek čeka poziv u "A" tim Oranja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.