Foto - EPA

Bez pola tima nije moglo

Borussia iskoristila ogromne probleme Bayerna i pobijedila u Minhenu

Midhat Šljivak

Bayern je u 18. kolu Bundeslige poražen u Minhenu od Borussije Monchengladbach rezultatom 2:1.

Uvodni duel drugog dijela sezone donio je zanimljiv fudbal s dosta dobrih šansi, a na kraju su gosti iskoristili brojne probleme Bayerna s virusom i osvojili su tri boda.

Julian Nagelsmann je nekako uspio 'skrpiti' početni sastav za ovaj meč. Na klupi su bili mladi igrači, ali usprkos svim problemima Bayern u 18. minuti dolazi do vodstva.

Robert Lewandowski je ponovo potvrdio klasu. Majstorski se oslobađa rivala i zabija za prednost od 1:0.

Ipak, do kraja prvog dijela Borussia stiže do preokreta. Prvo u 27. minuti Neuhaus postiže gol za 1:1, a četiri minute kasnije Lainer pogađa za vodstvo gostiju od 2:1.

Oba tima su do kraja prvog dijela mogla postići još golova. Ulreich je zaustavio Embola, a Lewandowski na drugoj strani pogađa okvir gola.

Nastavak donosi dominaciju Bayerna. Lewandowski nije imao sreće i ponovo je njegov udarac zaustavio okvir gola, raspoložen je bio i golman Sommer i Bayern nije mogao da dođe do izjednačenja.

Borussia je na kraju uspjela da sačuva prednost. Ostalo je 2:1 i gosti dolaze do vrijedna tri boda.

Bavarci su i dalje uvjerljivo prvi s 43 boda, a Borussia je došla do 22. boda i prekinula je niz od pet utakmica bez pobjede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 18. kolo:

Bayern - Borussia (M) 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.