Stiže na novu posudbu

Salčin i u drugom dijelu sezone u dresu Veleža?

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Đani Salčin prvi dio sezone proveo je u mostarskom Veležu na posudbi.

Salčin je u Velež stigao pred početak sezone iz Sarajeva na posudbu u trajanju od šest mjeseci, te se vratio u bordo klub krajem prošlog mjeseca.

Ovaj 21-godišnjak je u prvom dijelu sezone u dresu Veleža odigrao 13 utakmica u svim takmičenjima i uspio je da upiše dvije asistencije.

U mostarskom klubu su očito zadovoljni igrama ovog mladog fudbalera, te su odlučni da dovedu Salčina na novu posudbu koja će trajati do kraja ove sezone.

Prema nezvaničnim informacijama Sarajevo i Velež su veoma blizu dogovora i kako stvari stoje Salčina ćemo do kraja sezone gledati ponovo u dresu mostarskog kluba.

Salčin je inače ponikao u Veležu, ali je još kao omladinac prešao u akademiju Sarajeva gdje je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, te upisao debi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je u bordo dresu odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima, a postigao je i jedan gol. Debi za tim sa Koševa upisao je 25. maja 2019. godine u utakmici protiv GOŠK-a. Ugovorom za Sarajevo je vezan do juna 2024. godine.

Đani Salčin FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

7 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.