Sarajevo odradilo prvi trening pod palicom novog trenera
Foto: FK Sarajevo

Vasoski preuzeo Bordo tim

Sarajevo odradilo prvi trening pod palicom novog trenera

E. Ganibegović

FK Sarajevo počeo je pripreme za proljetni dio sezone.

Prozivku je obavio novi trener Aleksandar Vasoski i upoznao se s ekipom, a prvi trening u 2022. godini odrađen je u Butmiru. Radenko Bojović i Mihajlo Kostić biti će njegovi pomoćnici na klupi Bordo tima.

Podsjetimo, makedonski stručnjak potpisao je ugovor na pola godine uz opciju produženja na još jednu godinu ukoliko zadovolji na užarenoj klupi FK Sarajevo koju je napustio Goran Sablić.

Back to work! 💪❄️ #NewEra #BordoPorodica 🔴⚪️ Naši prvotimci danas su nakon prozivke odradili i prvi trening u 2022. godini!

Posted by FK Sarajevo on Monday, January 10, 2022

"Čast i zadovoljstvo mi je što su prepoznali mene da budem dio velikog kluba poput Sarajeva. To je zadovoljstvo, ali i velika obaveza, no to mogu da iznesem na svojim plećima. Prvi cilj ove sezone je da klub izađe u Evropu i da se osvoji Kup, a dugoročno da mlade igrače etabliramo u prvom timu i zašto ne i u reprezentaciji BiH. Ovaj projekt guramo zajedno prema naprijed", rekao je Vasoski na predstavljanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim će u Sarajevu biti do 19. januara kada ide u Ljubuški gdje će odigrati dvije pripremne utakmice, a za 30. januar zakazan je pu u Antaliju gdje će nastaviti pripreme.

Sarajevo je u prethodnim danima predstavilo i dva zvučna pojačanja, a radi se o Asmiru Suljiću i Adnanu Šećeroviću.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajevski_Marlboro
Nek je hairli šefe.
14 2
pjanke.sa
Sretno i da borba preovladava. Samo trka i napadanje. Nije bitno koliko golova primis ako das jedan vise :-) (joj evo me ko Novalic ocam’) Idemoooooo
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi