Potvrdio klub

Zrinjski se sporazumno razišao s mladim reprezentativcem BiH · Zvanično

Eldar Ganibegović

Gabrijel Čoko više nije član HŠK Zrinjski.

Mostarski klub na svojoj zvaničnoj Facebook stranici potvrdio je ovu vijest.

"HŠK Zrinjski i Gabrijel Čoko danas su potpisali sporazumni raskid ugovora. Gabrijelu se zahvaljujemo na profesionalnom odnosu te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", napisali su u objavi.

Čoko je ove sezone nastupio na samo dvije utakmice u Premijer ligi BiH za Zrinjski, a odigrao je i jednu utakmicu u Kupu BiH.

Ovaj dvadesetogodišnjak je i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a po prvi put u karijeri nije igrač ugovorom vezan za Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je karijeru počeo u mostarskom klubu, a igrao je na posudbama u hrvatskoj Cibaliji te GOŠK-u iz Gabele. 

Ugovor sa Zrinjskim prekinuo je pola godine prije no što bi on svakako istekao, a uskoro očekujemo da saznamo ime njegovog novog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.