Novinar iz Australije tvrdi

"Novak Đoković će sutra biti deportovan!"

Edmir Škorić

Australijski novinar Paul Bongiorno tvrdi kako je čuo da će najbolji teniser svijeta Novak Đoković u četvrtak biti deporotvan.

Prema njegovim riječima i iz pouzdanih izvora, ministar za Imigracije Alex Hawke u četvrtak ujutro će donijeti odluku koja će ponovo da šokira cijeli svijet i koja će najviše da pogodi Novaka i njegove fanove.

Bongiorno, novinar koji često kritikuje Vladu Australije, smatra da će deportacijom Novaka pokušati da se "opere" za ranije greške.

Đoković je nekoliko dana proveo u Melbourneu u pritvoru jer mu nije bio dozvoljen ulazak u Australiju, ali je sud potom donio odluku koja je značila da prvi reket svijeta može ući u Australiju, te igrati na Australian Openu.

Novak je prebolio koronavirus u decembru i to je bio jedan od ključnih razloga što je promijenjena odluka, mada je Srbin žestoko potom kritikovan jer je objavljeno da je 16. decembra saznao da je pozitivan, a samo dva dana kasnije dijelio je deci pehare bez maske i bez poštivanja epidemioloških mjera.

Australian Open počinje 17. Januara, a još uvijek niko ne može sa sigurnošću reći hoće li najbolji teniser na svijetu zaigrati i hoće li imati priliku da osvoji rekordnu 21. Grand Slam titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.