Sloboda dovodi iskusnog napadača

Marko Obradović se vraća u BiH: Na pragu je prelaska u redove Tuzlaka · Saznajemo

Edmir Škorić

Iskusni napadač Marko Obradović najvjerovatnije će ponovo igrati na premijerligaškim terenima.

Obradović je početkom prošle godine potpisao za uzbekistanski Neftchi, nakon što je prethodno igrao u Kazahstanu.

Tada se povezivao sa premijerligašima poput Željezničara, Veleža i Sarajeva, ali je na kraju ipak ostao u inostranstvo.

Sada Marko kao slobodan igrač traga za novim klubom, a SportSport.ba saznaje da bi karijeru mogao nastaviti u tuzlanskoj Slobodi.

On bi trebao da dođe na poziv svog nekadašnjeg saigrača iz Radnika Mladena Žižovića, koji trenutno obnaša funkciju šefa stručnog štaba FK Sloboda.

U sezoni 2015/16 Obradović je osvojiop Kup naše zemlje igrajući za Radnik, odakle je i otišao u inostranstvo, iako se često povezivao sa velikanima bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tridesetogodišnji Beograđanin ima 116 nastupa u Premijer ligi BiH u kojima je dao 41 gol uz 13 asistencija, a u Kupu BiH je na 12 nastupa postigao sedam pogodaka.

Ima bogato internacionalno iskustvo i kao takav bi zasigurno bio od velike pomoći ekipi Slobode u nastavku sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.