Oglasila se i supruga rahmetli Malkočevića, hoće li neko u Slobodi preuzeti odgovornost?

Šta se dešava na Tušnju?

Oglasila se i supruga rahmetli Malkočevića, hoće li neko u Slobodi preuzeti odgovornost?

E. Škorić

Facebook objava sada već bivšeg uposlenika FK Sloboda, Gordana Džafića, izazvala je veliku raspravu i unijela nemir među sve one koji vole Slobodu.

Džafić je danas na Facebooku ostavio status u kojem je naveo da je nakon 25 godina rada u Omladinskon pogonu FK Sloboda dobio otkaz i to kao najstariji trener.

"Priča Upravnog odbora na čelu sa Šećerbegovićem (Elmir op.a.) o stabilizaciji kluba je notorna laž. Treneri su ucijenjeni od uprave koja vrši mobing nad njima kažu im ako ima gdje bolje daj otkaz", napisao je Džafić, dodavši:

"Već dugo vremena treneri su socijalni slučajevi čekaju platu kao sadaku. Kao najstariji trener moja je dužnost da kažem istinu i da se jednom stane u kraj ljudima koji imaju firma u kojima imaju svoje ogromne plate a moj najdraži klub FK Sloboda i moje kolege treneri služe kao igračke", napisao je Džafić.

Naveo je kako trenerima prošle godine nije isplaćeno šest plata, a ispod njegove objave na društvenoj mreži Facebook uočili smo veoma zanimljiv komentar koji je ostavila Biljana Malkočević, supruga rahmetli Sakiba Malkočevića, bivšeg igrača i trenera Slobode i jednog od najzanačajnijih sportskih radnika na prostoru Tuzle.

"Podrška gospodine Gordane. Ni poslije godinu i po nakon smrti mog Sakiba gospoda iz Slobode se nije udostojila izmiriti dugove od plata do neuplaćenog radnog staža... i dalje. Neću odustajati od svojih prava i prava svoje djece, a nemojte ni Vi Gordane. Onom ko se pronađe u ovom tekstu neka je na čast i sramotu", napisala je Biljana.

Iako se na osnovu igara i rezultata Slobode u prvom dijelu sezone to možda nije moglo pretpostaviti, čini se da su nad stadionom Tušanj ponovo sivi oblaci i da je situacija daleko od dobre, pa ni približno onakva kakvom su je možda vodeći ljudi Slobode pokušavali predstaviti.

Nakon posljednjih dešavanja, neko bi trebao da preuzme odgovornost, a objava Gordana Džafića mogla bi biti samo okidač za objavljivanje istina koje su bile duboko sakrivene...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KIKSERI
sda lopovi
12 5
user1571956549
SDP LOPOVI
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti