Željezničar ostaje bez napadača

Luka Juričić definitivno odlazi s Grbavice, ima samo dilemu gdje će nastaviti karijeru · Saznajemo

Edmir Škorić

Jedan od onih koji će napustiti Željezničar ove zime je i napadač Luka Juričić.

Novi trener Plavih Edis Mulalić planirao je obaviti razgovore s petoricom nogometaša čija je budućnost na Grbavici visila o koncu, između ostalog i sa 25-godišnjim napadačem, no on je već prelomio i definitivno odlazi iz glavnog grada BiH. Ostaje tek zvanično da se potvrdi da više nije član tog tima.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, Juričić vaga ponude i trenutno postoje velike šanse da će karijeru za nekoliko dana nastaviti u inostranstvu, mada ne isključuje mogućnost ostanka u Premijer ligi odakle je bilo ponuda. Među klubovima koji su pokazali interes za Juričićem je aktuelni lider Zrinjski.

Kao i prema većini igrača, tako i prema Juričiću Željezničar ima određena dugovanja i to je jedan od razloga zbog kojih on želi da napusti klub.

U narednih nekoliko dana postat će i zvanično slobodan igrač, nakon čega će definitivno odabrati gdje nastavlja karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je 15. decembra prošle godine poslao opomenu, no bilo je uzalud, pošto se niko nikada nije javio, a čitav slučaj je trenutno na arbitražnom sudu. Juričić prema tome ima mogućnost registrovanja za novi klub i, dok Savez to službeno ne potvrdi, može dobiti privremenu registraciju.

Juričić je u Željezničar stigao u julu 2020. godine iz Šibenika. Ove sezone je upisao 17 nastupa u Premijer ligi te je dao tri gola uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.