Azur Mahmić govorio za SportSport.ba

Nekadašnji fudbaler Mladosti ponovo u Premijer ligi? "Istina, zvali su me, zainteresovan sam" · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Fudbaler Mure Azur Mahmić (18) trebao bi se vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Naime, za ovog 192 cm visokog stopera zainteresovana je tuzlanska Sloboda, a interes ekipe s Tušnja u razgovoru za SportSport.ba potvrdio nam je i sam fudbaler.

"Istina je, zvali su me iz Slobode. Žele me, a ja sam isto zainteresovan. Sačekat ću još koji dan i odlučiti. Imam još neke ponude, pa vidjet ćemo, do mene je  gdje ću igrati ovih pola godine na posudbi. Najbitnije mi je da dođem u klub gdje ću da igram, odnosno da imam minutažu", rekao nam je Mahmić.

Podsjetimo, Mahmić je ljetos, nakon što je FK Mladost DK izbačen iz lige, besplatno napustio kakanjski klub i prešao u redove aktuelnog prvaka Slovenije, za koji još uvijek nije upisao niti jedan nastup u zvaničnim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mahmić je dijete zeničkog Čelika gdje je upisao dva nastupa u prvom timu, a pravu afirmaciju pružila mu je Mladost gdje je za godinu dana odigrao 29 utakmica i postao mladi reprezentativac BiH. Za U16, U17 i U19 selekcije upisao je ukupno sedam nastupa.

U Muri je, podsjetimo, bio zajedno s bh. napadačem Nardinom Mulahusejnovićem, a zanimljivo je da je prije nekoliko dana transfer u ovaj klub ozvaničio, upravo iz Slovode, Amar Beganović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.