Defanzivac oprostio dio dugovanja, ne može preći u jedan klub

Razišli se FK Željezničar i Vedran Vrhovac · Saznajemo

S. Mlaćo
Vedran Vrhovac (23) više nije član FK Željezničar, saznaje SportSport.ba.

Naime, dvije strane su jutros postigle sporazumni dogovor o prekidu saradnju, a Vrhovac je odlučio Plavima za 'čiste' papire oprostiti veći dio dugovanja.

O odlasku Vrhovca sa Grbavice pričalo se mjesecima, a sada je stigla zvanična potvrda za SportSport.ba.

Vrhovac je od jutros i zvanično slobodan nogometaš, a iz FK Željezničar su imali samo riječi hvale za mladog defanzivca koji je bio veoma korektan pri razgovorima, a na terenu je kvalitetnim partijama osvojio simpatije navijača kluba sa Grbavice i pokazao se kao veliki profesionalac.

Saznajemo da su iz FK Željezničar u raskidu ugovora naveli da Vrhovac ne može preći u banjalučki Borac, što je i ispoštovano od strane mladog nogometaša i njegovog zastupnika.

“Zahvaljujem se FK Željezničar,  na Grbavici sam se dodatno razvio i stigao i do reprezentacije. Zahvaljujem se i najboljim navijačima u državi, od srca klubu želim sve najbolje u budućnosti“, kratko je Vrhovac kazao za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrhovac je u Željezničar stigao iz Čelika, a u protekloj polusezoni upisao je 17 nastupa u prvenstvu i dodao dva pogotka, te definitivno opravdao očekivanja. Dva nastupa je upisao u Kupu BiH.

Defanzivac je na meti nekoliko premijerligaša, ali prioritet mu je za sada odlazak u inostranstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.