Luka Juričić definitivno odlazi s Grbavice, ima samo dilemu gdje će nastaviti karijeru

Željezničar ostaje bez napadača

Luka Juričić definitivno odlazi s Grbavice, ima samo dilemu gdje će nastaviti karijeru · Saznajemo

E. Škorić

Jedan od onih koji će napustiti Željezničar ove zime je i napadač Luka Juričić.

Novi trener Plavih Edis Mulalić planirao je obaviti razgovore s petoricom nogometaša čija je budućnost na Grbavici visila o koncu, između ostalog i sa 25-godišnjim napadačem, no on je već prelomio i definitivno odlazi iz glavnog grada BiH. Ostaje tek zvanično da se potvrdi da više nije član tog tima.

Prema saznanjima portala SportSport.ba, Juričić vaga ponude i trenutno postoje velike šanse da će karijeru za nekoliko dana nastaviti u inostranstvu, mada ne isključuje mogućnost ostanka u Premijer ligi odakle je bilo ponuda. Među klubovima koji su pokazali interes za Juričićem je aktuelni lider Zrinjski.

Kao i prema većini igrača, tako i prema Juričiću Željezničar ima određena dugovanja i to je jedan od razloga zbog kojih on želi da napusti klub.

U narednih nekoliko dana postat će i zvanično slobodan igrač, nakon čega će definitivno odabrati gdje nastavlja karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je 15. decembra prošle godine poslao opomenu, no bilo je uzalud, pošto se niko nikada nije javio, a čitav slučaj je trenutno na arbitražnom sudu. Juričić prema tome ima mogućnost registrovanja za novi klub i, dok Savez to službeno ne potvrdi, može dobiti privremenu registraciju.

Juričić je u Željezničar stigao u julu 2020. godine iz Šibenika. Ove sezone je upisao 17 nastupa u Premijer ligi te je dao tri gola uz dvije asistencije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Hvala Bogu pa ide Los igrac totalno
5 0
Erikdier21
U Borcu ce nastavit kud moze drugo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti