Želi ga Arsenal

Diega Costu su svi otpisali, a on se sada vraća na velika vrata i to u Englesku?

Endin Čaušević

Diego Costa je nakon svega nekoliko mjeseci odlučio da napusti Atletico Mineiro.

Costa je u brazilski klub stigao u avgustu prošle godine, ali je nakon samo 19 odigranih utakmica odlučio da napusti Atletico.

Brazilski klub je prije nekoliko dana potvrdio da je s Costom potpisan sporazumni raskid saradnje. Costa je imao ugovor do kraja ove godine, te nije poznato zašto je odlučio da napusti Atletico Mineiro.

No, ovih dana špekuliše se o tome da se 33-godišnji napadač želi vratiti u Evropu i još jednom okušati na velikoj sceni.

Navodno, nekoliko klubova pokazalo je interes da dovede Diega Costu, a engleski mediji navode da je među njima i londonski Arsenal.

Arsenal je navodno spreman da ponudi Costi ugovor do kraja ove sezone, a on bi bio rezervna opcija u napadu, te zamjena za Pierre-Emericka Aubameyanga koji je i dalje suspendovan.

Kako pišu mediji u Engleskoj čelnici Arsenala već su kontaktirali Costu i održali razgovor s njim, a gdje će iskusni napadač nastaviti svoju karijeru ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.