Foto - EPA

Oglasio se Srđan Đoković

Očekivana reakcija Srđana Đokovića nakon odluke o Novaku: "50 metaka u prsa"

Midhat Šljivak

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, u svom je stilu komentarisao deportaciju njegovog sina iz Australije.

Nakon što je izgubio spor pred australskim sudom, Đoković napušta Australiju, a njegov otac nastavlja s poprilično interesantnim izjavama.

On je istakao kako je konačno završen pokušaj atentata na Novaka.

"Završio je pokušaj atentata na najboljeg svjetskog sportaša. 50 metaka Novaku u prsa – on nakon svega da podršku igračima, daje podršku mladom igraču do 17 godina. E to je Nole, Čovjek brat… Vidimo se u Parizu”, poručio je Đoković.

Đoković stariji je i ranije imao bizarne izjave što se tiče Novaka. Proglasio ga je čak i Isusom, pa ne čude ovakve objave nakon deportacije Novaka iz Autralije.

Novak Đoković mora isplatiti odštetu Australiji

Najbolji teniser svijeta žalio se na odluku o ukidanju vize, ali sudije su jednoglasno odlučile da je ministar Alex Hawke ispravno postupio kada mu je ukinuo vizu.

Đoković će ubrzo napustiti Australiju, tri godine mu je zabranjen ulazak u ovu državu, a morat će platiti i troškove suđenja.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/235[/poll]

Ta cifra nije mala. Troškovi suđenja, odnosno odšteta Vladi Australije iznosi 500.000 dolara.

Đoković Australiju napušta već danas.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.