Deport, zabrana ulaska, sudski troškovi, a sada Đokoviću prijeti i pad s prvog mjesta na ATP listi

Teški dani za Noleta

Deport, zabrana ulaska, sudski troškovi, a sada Đokoviću prijeti i pad s prvog mjesta na ATP listi

E. Ganibegović

Novak Đoković što prije će htjeti da zaboravi početak 2022. godine.

Deset dana trajala je saga oko njegovog ulaska u Australiju i nastupa na Australian Openu koji počinje sutra, a danas je Savezni sud Australije odlučio da potvrdi odluku ministra za migracije Alexa Hawkea i ukine vizu Novaku Đokoviću.

Najbolji teniser svijeta bit će deportovan, prijeti mu tri godine zabrane ulaska u ovu državu, a morat će da plati i sudske troškove u ovom postupku.

Nakon svega, Đokoviću prijeti i pad s prvog mjesta na ATP tabeli nakon što je tu proveo 355 sedmica.

Naime, Đoković neće biti u situaciji da brani trofej osvojen prošle sezone, pa samim tim će ostati bez 2000 bodova. Razlika između njega i drugoplasiranog Medvedeva je 2080 bodova, pa ako Rus osvoji trofej (brani 1200 bodova, igrao finale prošle godine), Nole će ostati bez prvog mjesta.

Treba podsjetiti da je upravo Medvedev bio pobjednik posljednjeg Grand slam turnira prošle sezone. U finalu US Opena savladao je upravo Novaka Đokovića.

Također, šansu će imati i Zverev koji je trenutno trećeplasirani teniser svijeta. Nijemac za Srbinom zaostaje 3045 bodova, ali od prošle godine brani samo 760 (četvrtfinale), pa bi mu osvajanje turnira donijelo 1240 bodova i prvo mjesto na ATP listi.

Australian Open počinje sutra.

Top Komentari

Sloboda
Dozvolilo se da jedan pojedinac može hodati pozitivan i nikom nista, a običan narod ogromne kazne plaća...bravo Australija
7 1
StarMoVe
Nema zaebancije dečko, svaka tebi čast ali nije ti Australija Balkan i Srbija da se možeš za****va sa državom i da ti se gleda kroz prste zakon je zakon jednak za sve.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije