Pripremni meč

Široki Brijeg gostovao na Poljudu, Hajduk tijesno slavio

Edmir Škorić

Nogometaši Širokog Brijega prvu utakmicu u 2022. godini odigrali su na Poljudu, gdje su poraženi od Hajduka s 2:1.

Širokobriježani su počeli s pripremama, a prvu provjeru imali su protiv regionalnog velikana u Splitu.

Hajduk je poveo nakon 26 minuta igre nakon gola Ivana Dolčeka, ali samo minutu kasnije Širokobriježani dolaze do 1:1.

Tonći Mujan je na ubačaj Ivana Ikića vratio stvari na početak. Ostalo je 1:1 na poluvremenu, a promjene rezultata nije bilo sve do 72. minute, kada je Marko Brkljača na asistenciju Marka Livaje pogodio za trijumf Splićana.

Ovo je prva u nizu utakmica koje će Široki odigrati u sklopu zimskih priprema. Slijedi duel s Metkovićem 22. januara, pa duel sa Veležom 26., a sa Neretvancom iz Opuzena 29. januara. Svi ti mečevi odigraće se na Pecari.

Nakon toga uslijedit će odlazak Širokog u Antaliju gdje će odigrati četiri meča i to protiv Mariupola, KSV 1919, Austrije Lustenau i kijevskog Dynama. Glavna provjera, najvjerovatnije sa Željezničarom, na programu je 19. februara na Pecari.

Hajduk - Široki Brijeg 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hajduk: Kalinić, Čolina, Vuković, Dimitrov, Simić, Brkljača, Melnjak, Atanasov, Krovinović, Mlakar, Dolček. Trener: Valdas Dambrauskas

Široki Brijeg: Miškić, Jurić, Musa, Prusina, Ikić, Llanos, Kolenda, Ćavar, Blagaić, Rozić, Mujan. Trenre: Jure Ivanković

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.