Odlazak sa Grbavice zagarantovan

Razmišljao je o oproštaju od fudbala, pa "nosio" Željezničar, sada će na drugu stranu svijeta

Admin Čaušević

Ako se za nekog premijerligaša može reći da će pretrpiti značajne promjene u igračkom kadru to je Željezničar. 

Ekipu s Grbavice će govoto pa sigurno napustiti neki od igrača koji se bili nositelji igre u proteklom periodu.

Među igračima koji napuštaju višestrukog prvaka BiH je i Mustafa Mujezinović koji uopte nije ni počeo priprema sa sarajevskim Plavim.

Mujezinović je prije nekoliko godina razmišljao da napusti fudbal. Ranije je u jednom od intervjua za SportSport.ba je otkrio kako je bio žrtva prevara ljudi kojim nije trebao vjerovati.

"Otišao sam u Njemačku, odveli su me neki ljudi, nepoznanici, obećano mi je jedno, a desilo se skroz deseto. Nisam završio papire, propala mi je godina. Vratio sam se ovamo, zaigrao za Igman iz Konjica, razmišljao sam i tada hoću ili neću... Onda sam otišao u visočku Bosnu, pa Velež i sada sam ovdje", kazao je veznjak.

U međuvremenu ovaj 28-godišnjak je u pojedinim utakmicama na svojim leđima nosio igru Željezničara, a ponekad bi znao biti i kapiten.

Međutim, sada je došlo vrijeme za odlazak s Grbavice, a njegova naredna stanica će gotovo pa sigurno biti neki inostrani klub.

Vrlo lako bi se moglo desiti da Mujezinović ode na drugu "stranu svijeta", tačnije u Kazahstan gdje su pojedini klubovi za njega već pokazali interes.

Ne isključuje se mogućnost da iskusni veznjak preseli i u neku od zemalja iz regiona, prije svih Srbiju. Bilo kako bilo, za budućnost ne treba brinuti.

Mustafa Mujezinović FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

18 nastupa
18 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mujezinović je u Željezničar stigao prije tri godina iz Veleža. Od tada je za sarajevski tim skupio 81. nastup uz šest golova i osam asistencija.

Inače, ovaj veznjak nije jedini koji će napustiti Grbavicu. Isto čeka Petra Boju, Luku Juričića i Antu Blaževića, dok je Vedran Vrhovac već raskinuo ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.