Sporazumni raskid saradnje

Kolega napustio Široki Brijeg

E. Čaušević

NK Široki Brijeg potvrdio je danas da Toni Kolega više nije član ovog kluba.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je na Pecaru stigao pred početak ove sezone iz Rudeša, ali se u Širokom nije dugo zadržao.

Široki Brijeg je na zvaničnoj stranici potvrdio da je Kolega napustio ovaj klub, te da je s njim postignut sporazumni raskid saradnje.

"Zadovoljstvo je bilo makar na kratko biti dio Širokog Brijega. Nažalost, stvari se nisu odvile kako smo svi očekivali, ali tako je to u sportu. Zahvaljujem se svima u klubu, a najviše suigračima! Svima želim uspješnu sezonu i što bolji rezultat na kraju", rekao je Kolega.

On je u prvom dijelu sezone odigrao svega šest mečeva u Premijer ligi, te je upisao 129 minuta čime očito nije bio zadovoljan, te je postignut dogovor da je najbolje da se rastanu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Toni Kolega NK Široki Brijeg Pozicija: MF

Statistika

6 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Kolega je ponikao u Zadru, a prije dolaska u Široki igrao je još za Lokomotivu, Sesvete, Kustosiju, Osijek i Rudeš.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.