Bundesliga

Bayern razbio Herthu u Berlinu

E. Škorić

Nogometaši Bayerna slavili su uvjerljivu pobjedu u Berlinu nad Herthom (4:1).

Bayern je meč 20. kola Bundeslige lako riješio u svoju korist, pa je povećao bodovnu prednost nad Borussijom Dortmund i ona sada iznosi šest bodova.

Bavarci su dali gol već u drugoj minuti, ali je Tolisso bio u ofsajdu pa je poništen. U 25. minuti Tolisso ponovo pogađa, ovaj put sve čisto i gosti iz Minhena su stigli do vodstva.

Thomas Muller u 45. minuti pogađa za 2:0, a u nastavku gosti dolaze do još dva gola. Leroy Sane je bio strijelac u 75. minuti, četiri minute kasnije pogađa i Gnabry.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 81. minuti je Ekkelenkamp postigao utješni pogodak za Herthu, koja danas nije bila ravnopravan rival favorizovanom Bayernu.

Bayerna nakon reprezentativne pauze očekuje derbi s Leipzigom, a Hertha dočekuje Bochum.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.